Terug

Hoe lang is pijn na plaatsen noodkroon normaal?

Chantal

Beste tandarts,

 

In november heb ik bij de controle bij mijn tandarts gemeld dat ik een vieze smaak in mijn mond had. Ik had toen geen pijn. Hij heeft een foto gemaakt en vertelde me dat ik weer een nieuwe kroon nodig had omdat er een groot gat onder mijn kies links boven helemaal achteraan zat. Afgelopen maandag heeft hij de kies afgeslepen en een noodkroon geplaatst. Bij thuiskomst was mijn zus nieuwsgierig hoe het eruit zag en heeft ze de noodkroon bekeken. Er bleek een gaatje in te zitten. Toen een aantal uren later de verdoving was uitgewerkt begon het behoorlijk pijn te doen. Zowel van de 3 verdovingsspuiten als van het gaatje waar de lucht doorheen kon. Ik heb dit met Dicloflenac onderdrukt en de volgende dag contact opgenomen met de tandarts.

 

Volgens de assistente, die overleg had gepleegd met mijn tandarts, hoefde ik me niet druk te maken om bacteriën e.d. en moest ik het nog 9 dagen vol proberen te houden totdat de echte kroon geplaatst zou worden. Gisteren had ik echter zo'n pijn, zelfs met de Dicloflenac, dat ik gebeld heb en erop stond dat de tandarts het na zou kijken. Dat heeft hij gedaan, noodkroon eruit, met lucht "stompje" schoongespoten en dichtgemaakt en weer terug gezet. Ik heb nu echter nog steeds pijn. Zou er dan geen ontsteking zitten? Een wortelkanaalbehandeling was volgens hem niet nodig omdat ik nog gevoel in de kies had. Aanstaande donderdag wordt de echte kroon erop gezet, is dit wel verstandig?

 

Alvast bedankt,

 

Chantal


1 Antwoord

Antwoord van Mondzorgcentrum IJburg

Beste Chantal,

 

Het plaatsen van een kroon op een nog steeds erg gevoelige tand is niet echt aan te raden .. ik zou eerst de gevoeligheid afwachten .. dat kan nog wel een weekje duren en dan pas als het gevoelige eraf is de kroon laten plaatsen.