Terug

Is een ontsteking schadelijk voor mijn gezondheid?

deborah

Ik loop al sinds nov. 2009 met een onsteking en ik vraag me af in hoeverre dat invloed heeft op mijn algehele gezondheid.

 

Als ik bij mijn neus druk doet het pijn, zo heb ik het ook ontdekt, maar soms trekt het door tot onder mijn oog.

 

De tandarts heeft toen ze het ontdekte een wortelkanaalbehandeling gedaan. Maar toen ik na 6 mnd terug kwam bleek het alleen maar groter te zijn geworden en ze was eigenlijk verbaasd dat er aan de buitenkant van mijn gezicht niets te zien is.

Ze heeft me toen doorverwezen naar een.... (naam vergeten, tandarts die met microscoop bekijkt) en die heeft toen alles opnieuw schoongemaakt en een nieuwe wortelkanaalbehandling gedaan. Ze heeft er wel bij gezegd dat het niet zeker was of daarmee het probleem opgelost zou zijn, omdat er mogelijk een scheurtje in de tand zit door een trauma en als dat zo is zouden er bacterien blijven lekken. En dan zou die tand er uit moeten.

 

 Afijn maar mijn vraag is dus, is het normaal en gezond om zo lang met verdere behandeling te wachten?


1 Antwoord

Antwoord van Tandartspraktijk De Groene Hoek

Het is zeker niet gezond voor het lichaam om met ontsteking rond te lopen, wanneer er langdurig ontsteking blijft zitten op onder bv. het wortelpunt, zal dit in verloop van tijd zich gaan uitbreiden. er ontstaat dan een fistel, dit is een afvoergang voor ontstekingsvloeistof dat naar de buitenwereld gaat. Dit is een natuurlijke vorm om ontstekingsvloeistof eruit te laten vloeien. Dit kan ook op andere wijze gebeuren door zogenoemde drainage: dan word een tand of kies door een tandsarts of kaakchirurg eruit getrokken om ontstekingsvloeistof eruit te laten vloeien, dit is een onnatuurlijke vorm van draineren, want het wordt door een tandarts gedaan.