Terug

Kan de assistente van de tandarts eisen dat ik periodiek kom?

albert

Hallo, onlangs heb ik een persoonlijke afspraak met mijn tandarts gemaakt voor een controle. Na herhaaldelijk telefonisch bellen voor een afspraak nemen ze de telefoon niet op, vandaar de mondelinge afspraak. Ik ben een paar jaar niet meer geweest. De assistente stelde een voorwaarde om na deze afspraak er zeker van te zijn om binnen 9 maanden weer een afspraak te maken, anders word ik uitgeschreven.

Mijn reactie was daarop, dat ik zelf bepaal wanneer ik een controle uit laat voeren omdat ik ook zelf voor de kosten moet zorgen en dat het niet als vroeger was om elk half jaar te controleren. Kan de assistente dit eisen van mij? Kan ik met dit argument naar een andere tandarts gaan of bij een andere tandarts in laten schrijven? mijn email adres is: a.loo20@chello.nl


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Wij stellen het op prijs als patienten regelmatig komen. Het probleem is dat als u uw gebit verwaarloosd en u heeft een tandarts, de tandarts daarop aangekeken word op het moment dat u bij een andere tandarts terecht komt. Terwijl het inderdaad uw keus is om te komen of niet.

Het is afhankelijk van de staat van uw gebit en of u regelmatig problemen heeft gehad in het verleden, om het aantal bezoeken per jaar te bepalen. Bij patienten die zelden of nooit iets hebben, vinden wij een bezoek per jaar voldoende. Bij patienten die regelmatig problemen hebben raden we toch aan om ieder half jaar te komen. En in sommige gevallen om zelfs maandelijk of per kwartaal voor een gebitsreiniging te komen. Dus op uw vraag is niet direct een eenduidig antwoord te geven.