Terug

Kroon/brug?

mariek

ik heb een kleine kies die is behandeld bij de kaakchirurg. Deze kies moet er nu uit. Het advies is om een brug te plaatsen, de dichtstbijzijde kies daar zit al een kroon op. Volgens mijn tandarts moet deze kroon er uit om de brug te plaatsen, er wordt dan weer een nieuwe kroon er op gezet. Ik vind het vreemd dat een kroon die er al op zit vervangen moet worden voor een andere kroon zodat de brug geplaatst kan worden. Kan dit niet anders opgelost worden? ( een implantaat is geen optie)


3 Antwoorden

Antwoord van Moai tandzorg

Een brug is een uit één deel vervaardigd werkstuk met in het meest gangbare type: een nep-kies in het midden en twee "dopjes" aan weerskanten. Deze dopjes horen om een kleiner gemaakte kies te sluiten. Als er al een dopje op de ene kies zit, dan zal deze wel eraf moeten om plaats te maken voor de brug. Implantaat is wel het meest moaie in de meeste gevallen, jammer dat dit niet kan.


Antwoord van mariek

Hallo,

 

Bedankt voor het antwoord. De kies is er inmiddels uit en je ziet er alleen iets van als ik heeeeel hard lach, dus dat probeer ik te vermijden :-)

 

Ik laat het dus maar zo.

 

Nogmaals bedankt voor de reactie! 


Antwoord van Moai tandzorg

Laat u nog wel adviseren over de mogelijke gevolgen voor de langere termijn. Een ogenschijnlijke nieuwe comfortabele situatie kan, omdat er ruimte in de tanden/kiezen-rij is ontstaan, resulteren in lastige verplaatsingen van de aangrenzende kiezen/tanden. Tussenruimtes van deze tanden/kiezen kunnen groter worden, meer voedsel-vasthoudende ruimtes tussenin en mogelijk beperkingen in de mogelijkheden voor de lange termijn. Laat u jaren vooruit adviseren... Het vermijden van heel hard lachen moet niet een start zijn van een leven met minder humor.