Terug

Kunt u mij advies geven?

c kuijpers-auee

L.s,

 

Ik ben een vrouw van 49 jaar en al sinds kind heb ik angst voor de tandarts. Ik ben heel slecht behandeld door meerdere tandartsen en durf niet meer. Nou heb ik een heel slecht gebit en schaam mij al menige jaren daarvoor. Ik lach haast nooit en om met vreemde mensen te praten dan wend ik mijn gezicht af. Maar ik krijg geen moed om de stap te zetten om naar een tandarts te gaan, als ik alleen de lucht ruik word ik al ziek. Ook is er angst dat ik niet aan een gebit kan wennen. Nou ben ik sinds een paar maanden getrouwd en wil dolgraag de stap toch proberen. Kunt uw mij advies geven? Ik zou u daar dankbaar voor zijn.

 

Alvast bedankt,

 

C. Kuijpers-Auee


1 Antwoord

Antwoord van Praktijk v. Parodontologie en Implantologie Arnhem

Geachte mevrouw Kuijpers,

Angst voor de tandarts is een veel voorkomend fenomeen en is heel begrijpelijk.

Niemand vindt het prettig om behandelingen in zijn of haar mond te laten uitvoeren. 

Als in het verleden minder goede ervaringen met tandartsen zijn geweest is het erg belangrijk dat het  vertrouwen wordt hersteld. Dit zal goed kunnen met de juiste aandacht en benadering.

Er zal veel tijd genomen moeten worden om een beeld van u als patiënt te krijgen en u het vertrouwen te geven dat u in goede handen bent.

Wij hebben in onze praktijk de tijd en ruimte om angst patiënten te behandelen; qua tijd en begeleiding maar ook eventueel onder sedatie narcose, zodat u een behandeling zonder angst kunt ondergaan.

mocht u geïnteresseerd zijn om eens van gedachten te wisselen, dan kunt u contact opnemen met :

Praktijk voor Parodontologie en Implantologie Arnhem, telefoon 026-3510511.

U kunt dan vragen of een gesprek met de heer T. van de Berg, tandarts-parodontoloog, specialist sedatie tandheelkunde,  ingepland kan worden.

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben,

 

Met vriendelijke groet,

 

H.Kuit, tandarts