Terug

Na jaren toch weer een beugel?

Anoniem

Ik heb in mijn tienerjaren boven een draadbeugel gedragen. De tandarts heeft toen zelf maar wat aangeklungeld! Het resultaat is vreselijk. Hij heeft aan 1 kant een kies getrokken waardoor er rechts ruimte ontstond om mijn voortanden naar achteren te duwen. Nu staan mijn boventanden dus allemaal naar rechts. Mijn huidige tandarts heeft hier nu enkele jaren geleden een laag op mijn tanden gezet en enkele tanden aan de onderkant vlak met de rest gemaakt, zodat het er mooier uitzag, maar nog steeds uit het midden. Sindsdien zijn m'n tanden toch nog meer verschoven. Ik overdenk nu toch weer een beugel. Is het dan noodzaak om aan de linkerkant ook een kies te laten trekken?En die extra laag op de tanden, kan die er weer gemakkelijk af? Hoe lang draagt een volwassen persoon "gemiddeld" een beugel?


1 Antwoord

Antwoord van Orthodontiepraktijk Orthoteam.nl Julianadorp

Het midden moet worden beoordeeld t.o.v. de schedel/gezicht. Om het midden te verschuiven is het de makkelijkste manier om dan maar kiezen te trekken. Tegenwoordig is het soms ook mogelijk om met mini-imlantaten het midden te verschuiven. Soms is het nog verstandiger e.e.a. samen met de kaakchirurg te behandelen. De belangrijkste reden is hiervoor vaak profielverbetering, bijv. om een ingevallen mond te vermijden of te corrigeren.

De extra laag verwijderen is vaak niet makkelijk maar hangt af van de werkwijze van diegene die de lagen geplaatst heeft. Deze persoon zou ook de geeigende persoon zijn om het weer te 'herstellen'.

behandelduur is erg variabel, maar naar wat ik nu heb gelezen denk ik toch gauw aan twee jaar.

Om alle vragen en opties goed in kaart te kunnen brengen is het vaak versatndig om een uitgebreid onderzoek te laten doen. Er volgt dan een bespreking en een verslag waarna men een gefundeerde keuze kan maken. In mijn praktijk kost dit totaal +/- €270,-

 

In de hoop u hiermee iets verder geholpen te hebben.

Met vriendelijke groeten, Wijnand de vries