Terug

Welke acties na steeds weer ontstoken tandvlees na wortelkanaalbehandeling?

Mary

In december heb ik een wortelkanaalbehandeling gehad aan de kroon in mijn linker bovenkaak. Deze kroon bestaat uit 2 elementen, waarvan de voorste de problemen geeft.

De wortelkanaalbehandeling is volgens de tandarts goed verlopen; er is een gaatje geboord in de kroon, er is gespoeld met een desinfecterend middel en er zijn steunen geplaatst. De 2 steunen zitten volgens de foto’s goed op zijn plaats.

De kroon zit ’s morgens vast, naarmate de dag vordert komt er beweging in.

Ik heb geen last van pijn, wel voelt het bij het kauwen links anders dan rechts.

 

Vanaf het begin van de behandeling komt er geregeld een witte punt (van een ontsteking?) op mijn tandvlees boven de kroon, steeds ongeveer op dezelfde plek. In februari heb ik daarvoor van de tandarts een antibiotica kuur gekregen van een week. Dat heeft even geholpen maar de witte punt blijft al weer een maand of 2 steeds terugkomen. De witte punt verdwijnt, lijkt open te breken.

De tandarts zegt “dat het vuil eruit moet”, maar het blijft aanhouden. Wanneer ik me er zorgen over maak kan ik contact opnemen.

 

Alvorens dat weer te doen zijn, bij wijze van ‘second opnion’,  mijn vragen:

·          Moeten er andere tandheelkundige acties worden ondernomen?

·          Zijn er risico’s voor de rest van mijn gebit?

·          Wat kan ik zelf nog meer doen dan zoals altijd mijn gebit goed onderhouden (flossen, goed poetsen en spoelen met Listerine)?

 

Roberto


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Uit uw verhaal blijkt dat de ontsteking aan de kies NIET over is, en de behandeling dus niet het gewenste resultaat heeft opgeleverd.

Het advies is om zo snel mogelijk contact op te nemen met een tandarts die gespecialiseerd is in wortelkanaalbehandelingen, een tandarts-endodontoloog.

In het andere geval een consult bij de MKA-chirurg (vroegere kaakchirurg), en zien of een operatieve behandeling effect zou kunnen hebben.

In ieder geval is de kies nog steeds ontstoken, en is behandeling noodzakelijk, zonder antibioticum.